Dineren

Een gezamenlijke passie voor eten. Ontbijt, lunch, tussendoortjes en natuurlijk diner! Wij houden er van en kennen er de beste plekjes voor in Den Bosch. Helaas is Ome DUO niet zo genereus om ons elke week te sponsoren. Gelukkig vinden wij het zelf ook niet erg om in de keuken te staan!

In deze gezelschappen hebben wij al een heerlijk vorkje mogen meeprikken.


21- diner Danielle

Een regenachtige zaterdag in oktober. Maar van Damesdispuut Dionysis had niemand een enkele reden om chagerijnig te zijn. Het 21- diner van onze Daan stond vandaag namelijk op het programma. Volledig in thema, black with a touch of gold, gekleed druppelden de dames langzaam binnen. De party animal herself had de golden touch goed doorgevoerd. In een prachtige gouden jurk stond ze ons op te wachten. Toen iedereen binnen was kon het feest beginnen. De ouders van Danielle verwelkomden de aanwezigen en trapten het feest af met een aantal prachtige anekdotes van de jarige. Het bijhorende beeldmaterial zorgde voor veel vermaak en ging gepaard met een hoop 'aaah's. Het diner zelf vond plaats in de gezellige bed&breakfast van de familie Vreeburg. We werden verwend met heerlijk eten uit eigen tuin. Natuurlijk ging dit hand in hand met lekkere wijn. En uiteraard blikten we tussendoor nog even gezellig terug op een aantal mooie momenten in Danielles studententijd, tot groot geluk van haar ouders. Zelfs hondje Ginger had nog een grote rol in het muzikale intermezzo. Toen het eten van tafel was, is er nog lange tijd nagetafeld onder het genot van nog meer wijn. Lieve Danielle, familie en Ginger, bedankt voor de fantastische avond!

              21- diner Anniek

Op 7 september was het zover: de 21e verjaardag van onze sunshine. Op deze dag betrof de eindbestemming niet het terrein van de Zwarte Cross, maar ondergingen de Dames een tocht door de Achterhoek naar Lochem. Hier, in het ouderlijk huis van onze Anniek stonden de bubbels al klaar. Het feestbeest had zelf voor de gelegenheid haar meest shinende jurk uit de kast getrokken. Het was een mooi contrast tussen alle dames die zich in een witte outfit hadden gehesen. Na het glas bubbels en een warm welkom door Annieks lieve ouders was het tijd om aan tafel te gaan. Het was een knusse bedoening. Uiteraard hoefden we ons geen zorgen te maken over het eten en drinken. De borden werden rijkelijk gevuld. Daarnaast waren Annieks ouders, zusje en haar vriendinnen niet de moeilijkste en vulden de moeiteloos bij. Tussen al dit lekkers door moest er uiteraard nog het een en ander besproken worden. Er werden verhalen gedeeld waar Annieks moeder de tranen van in de ogen sprongen en er werd een lied voorgedragen waar de Bökkers jaloers op zouden zijn. Na dit alles was er tijd voor nog meer gekkigheid op de Larense Kermis. Lieve Anniek, familie en vrienden: bedankt voor de heerlijke avond!

                     


21- diner Marleen

Op de vooravond van de verjaardag van onze Marly stond er in Waalre een goed gevulde tafel klaar met een heleboel lekkers. Deze heerlijke avond werd afgetrapt met een glas roze bubbels. En dat was niet het enige dat in thema was die avond. Zelfs de flessen wijn waren voor de gelegenheid in een 'touch of pink' gehuld. Van gastvrijheid hebben ze in Huize Roelofs wel kaas gegeten. Van mega borrelplanken tot sushi naar mini burgertjes tot het eind spektakel: een heuse roze ijstaart. Wat hebben we genoten! Tussen deze gangen werd er uiteraard nog wat tijd vrijgemaakt om Marly in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten. Speeches, liedjes en oude foto's. Doe er een flinke portie lekker eten bij en een aantal dozijn wijn: het recept voor een perfecte avond. Om 00:00 uur was kon officieel geproost worden op de verjaardag van Marleen. Daarnaa is er nog aantal uur gedanst. Wat een feest! Lieve Marleen en familie, bedankt voor de Brabantse gezelligheid en het heerlijke eten. Een avondje voor in de boeken!

            21- lunch Sophie

Op een mooie zonnige zaterdag vierde onze lieve Avia Sophie haar 21e verjaardag met ons. Ze had geen beter moment kunnen kiezen, want wat was het een heerlijke middag! Zoals we van onze Soof gewend zijn, was alles perfect voor elkaar. Wel acht gangen passeerden de revue. Geserveerd met goud bestek en op gouden borden. Het leek wel een sprookje in het Brabantse Bavel Een ongekende diowaardige middag. Lieve Sophie en familie, bedankt voor de gezelligheid!

                              
Nieuwjaarsdiner

Het aanbreken van een nieuw kalenderjaar was voor de Dames een mooi excuus om de keuken in te duiken en eens flink uit te pakken. Er werd een viergangen menu op tafel gezet, waar een sterrenchef U tegen zou zeggen. Er was genoeg wijn, er is veel gelachen, dus de avond was compleet. Een heerlijke manier om het nieuwe jaar in te luiden!

  21- diner Céline

Onze allergekste is 21 geworden. Een mooi excuus voor een heerlijke middag en avond in het altijd gezellige Mierlo! Na een warm welkom door Céline, haar lieve ouders, de kippen, poezen en alle dieren die daar rondscharrelen, kon het programma beginnen. We hebben onze gastronomische kennis flink opgefrist door een heuse wijnproeverij.
Het zal geen verrassing zijn dat de dames van elke druppel hebben genoten. Na de proeverij was het tijd voor een chique diner in de heerlijke tuin van de familie Sanders. Dit is waar Dionysis van houdt! Lang tafelen, goede wijn, lekker eten en verhalen ophalen tot iedereen buikpijn heeft van het lachen. Al deze elementen hebben gezorgd voor een fantastische avond. Lieve Céline, ouders en kippen: bedankt! Fun fact: wist je dat onze Marleen en Céline precies op dezelfde dag jarig zijn? Schrijf 10 juni in je agenda, want dan is het dubbel feest!

                                       DNC-diner in Huize Chique de Freak

Het is traditie dat voordat het Dies Natalisgala begint, er gezamenlijk gedineerd wordt. Dit jaar zijn wij uitgenodigd door de bewoners van Huize Chique de Freak. Wat was het gezellig! Een studentikoos doch chique diner, georganiseerd in hun immer stijlvolle stulpje! Na dit diner zijn we met zijn allen vertrokken naar de Tramkade voor een, eveneens geslaagd, gala. Bedankt voor deze gezellige avond!
Oudjaarsdiner met Herendispuut Quadruplus

In een van de laatste weken van het jaar kwamen de Heren van Quadruplus met het initiatief om 2017 samen in stijl af te sluiten. Dit in de vorm van een heerlijk diner. Hier zeggen de dames natuurlijk geen nee tegen! Al helemaal niet als het diner gecombineerd wordt met rode wijn, de hoeveelheid naar keuze. Dit valt altijd in de smaak en dat wisten de Heren al te goed! Bedankt voor de gastvrijheid, Heren! We hebben genoten!
Kerstdiner

Sommige Avia's vervolgen hun studie in het buitenland. Zo ook onze lieve Eva en Sophie. In de kerstvakantie keerden zij terug naar de Lage Landen en vereerden ook Den Bosch met een bezoekje! Het was als vanouds! Veel wijn, goed eten en vooral heel veel lachen. Lieve Eva en Sophie, bedankt voor deze heerlijke avond!
21-diner Eva

Onze lieve Eva is in juli afgestudeerd. Ze zal een master gaan volgen in Italië en heeft daarom een afscheidsfeestje met haar 21-diner gecombineerd! Op een zonnige zaterdagmiddag in juli zijn de dames in hun 'zomers chique' outfit vertrokken naar Dronten. Daar werden we opgewacht doorEva en haar familie. Het was direct duidelijk dat dit een dinertje op de 'Eva stijl' zou worden. Overal staan mooie bloemen, servies, hapjes en iets waarvan het in het leven van onze Flantua nooit ontbreekt: wijn. De glazen zijn nog niet leeg ofhaar lieve moeder vult de glazen nog eens nonchalant bij: iets dat altijd gewaardeerd wordt! Het diner is Voortreffelijk met hoofdletter V. Zeven overheerlijke gangen, waarin zelfs kreeft en in stro gerookte ossenhaas voorbij komen. De gerechten wordenafgewisseld met liedjes en speeches over Eva's avonturen en geloof ons, die zijn er! De content laten we even achterwege, maar er kan verzekerd worden dat het schaamrood op de wangen van de jongste Flantua stond. Deze heeft op het moment dat de laatst restjes de borden gelikt waren direct de muziek op het hoogste volume aangezet. Voor Dionysis was dit het startsein om ook op tafel te klimmen en tot in de late uurtjes te dansen. Lieve Eva en familie, bedankt voor deze fantastische avond!