Over ons


Sinds 14 oktober 2015 is Dionysis officieel een Damesdispuut der k.s.v. Gremio Unio. Wij zijn een hechte vriendinnengroep die actief is in het studentenleven binnen 's-Hertogenbosch. Wij zetten ons graag in voor k.s.v. Gremio Unio en genieten optimaal van onze kostbare studententijd.

Dionysis is vrijwel elke soosavond te vinden in het prachtige verenigingspand gelegen in het centrum van 's-Hertogenbosch. Buiten de soosavonden genieten wij menig avond van de gezelligheid in onze stamkroeg Jij&Ik aan de Karrenstraat.

Dionysis bestaat uit gedreven en ondernemende dames die gepassioneerd zijn voor het verfijnde. Wij hebben een gezamenlijke liefde voor eten en zijn enthousiast, zachtaardig en eigenwijs van karakter. Men kan ons herkennen aan onze roze blousen en grijze shirts die wij met trots dragen.

De naam Dionysis is een samenspel van de Griekse god Dionysos en de Egyptische godin Isis. Dionysos staat voor druiven, wijn, muziek en po√ęzie en Isis staat voor vruchtbaarheid, het moederschap, de liefde en is oprichter van de landbouw in Egypte. Onze spreuk Amore, more, ore, re, nascuntur amicitiae staat voor: Uit liefde, gewoonte, mondelijk verkeer en daden ontstaan vriendschappen.